Choose your language: Romana, English  
SCURT ISTORIC
  • 1966 - Anul infiintarii, cu sediul central la Resita
  • 1991 - Anul separarii de Resita, inregistrarea institutului la Registrul Comertului
  • 1999 - Anul privatizarii
HIDROTIM S.A. Timisoara este o societate care activeaza din anul 1966 in domeniul proiectarii echipamentelor hidromecanice. Da-a lungul anilor, firma noastra, sub mai multe denumiri (IPEE, ICPEH, CCSITEH) dar cu acelasi profil de baza, a fost recunoscuta de colaboratorii nostri externi si din tara ca un partener serios in proiectarea si cercetarea echipamentelor energetice si speciale.

Specialistii nostri in constructii metalice, instalatii mecanice, hidraulice si instalatii electrice de actionare si automatizare au realizat proiecte pentru toate amenajarile hidro de pe raurile interioare ale tarii si pentru multe amenajari din strainatate. Calitatea celor peste 200 de amenajari hidroenergetice, realizate de noi, este certificata de ISO 9001.
In domeniul constructiilor metalice elaboram proiecte de executie, calcule statice si de rezistenta pentru structurile metalice ale echipamentelor hidromecanice (stavile, vane, porti de ecluza), pentru hale industriale, poduri rutiere basculante si alte structuri metalice cu diverse destinatii.
In domeniul mecanic elaboram proiecte de executie si calcule pentru instalatii hidraulice, mecanice si manuale de actionare pentru echipamente hidromecanice, precum si ansamble mecanice, instalatii hidraulice, pneumatice si mecanice cu diferite destinatii.
In domeniul electric elaboram proiecte de executie pentru instalatii de actionare si automatizare atat pentru partea mecanica proiectata de noi, cat si pentru echipamente si instalatii complexe livrate de diversi furnizori.
Activitatea de cercetare a fost corelata cu necesitatile proiectarii.
Activitatea de productie industriala este orientata spre realizarea de modele pentru cercetare, prototipuri si produse de serie mica din profilul institutului, produsele executate regasindu-se in multe amenajari hidroenergetice, termoenergetice, nucleare, hidrotehnice, alimentari cu apa si debitmetre.
HIDROTIM - S.A Timisoara nu are datorii fata de stat sau fata de terti. Profitabilitatea si rentabilitatea economica a societatii reiese din bilanturile anuale, publicate oficial.

Lista noastra de referinta contine numele unor amenajari cunoscute - in care functioneaza echipamente proiectate de noi, enumerate in parte la rubrica "Realizari".

All rights reserved. Copyright © 2004. SC Hidrotim SA Timisoara.